تاریخ ارسال : 1403/01/14
مکان های دیدنی استان کردستان
یکی از استان هایی که برای سفر رفتن می تواند گزینه خیلی خوبی باشد استان کردستان می باشد. این استان از جاذبه های گردشگری بسیاری برخوردار است و بهترین روستاهای گردشگری در این استان قرار دارد.از طبیعتی بسیار سرسبز دارد و آب و هوای آن مطبوه و کوهستانی می باشد. استان کردستان یکی از استان های ایران است که شهر سنندج مرکز آن می باشد. این استان در قسمت برغی کشور قرار دارد و با کشور عراق هم مرز می باشد. در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد در بهار طبیعیتی سبز، در تابستان محیطی پر از گلها و درختان سبز، در پاییز جنگلی زرد و رنگی با طیف نارنجی بسیار زیبا و در زمستان پر از برف که در بعضی از مناطق آن در تابستان نیز وجود دارد. در این مطلب به مکان های دیدنی کردستان می پردازیم پس با ما همراه باشید.
در استان کردستان مسجدی بسایر معروف وجود دارد دارد که در دسته آثار تاریخی به حساب می آید. این مسجد از آثار به جا مانده دوران قاجار و در دوران فتحلی شاه و به دستور والی کردستان ساخته شده است. برای ساخت آن از کاشی های فیروزه ای رنگ استفاده کرده اند. یکی دیگر از ویژگی هایی این مسجد زیبا قرینه سازی آن است. دارای ستون، کتیبه، شبستان و پنجره های زیبایی می باشد و در ضلع شمالی خیابان امام قرار دارد.
سنندج از مناطق کوهستانی کشور می باشد به همین دلیل دارای مناطق دیدنی و تفریحی بسیاری است. از مناطقی که سالیانه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر می باشد که آن را در دامنه کوه آبیدر ساخته اند. ابیدر یک کلمه کردی است و به معنای مکانی است که آب فراوانی در آن جاری است. به این دلیل این مکان را اینگونه نام گذاری کرده اند زیرا چشمه های آب فراوانی از این کوه جاری می شود. مجموعه تفریحی آبیدر در بخش غربی شهر و در بین کوه های آبیدر قرار گرفته است.
پوشش گیاهی بسیار زیبایی دارد و دارای تعدادی باغ و چشمه می باشد از این رو به این منطقه را پارک کوهستانی نام گذاری کرده اند. از کوه های کوچک و بزرگ تشکیل شده است که ارتفاع آن ها ۲/۲۵۰ و ۲/۳۵۰ است. وقتی به باای این کوه می روید می توانید تمام شهر را در زیر پای خود احساس کنید و شاهد زیباترین صحنه باشید.
هر شهری بازار مخصوص به خود را دارد. بازار یکی از قسمت های مورد علاقه هر خانمی است و به هر شهری که بروند حتما به آن سر می زنند. رفتن به بازار های قدیمی احساس خیلی خوبی به افراد منتقل می کند و این مکان ها حس بهتری دارد. بازار سنندج نیز به دلیل قدمت زیادی که دارد از آثار تاریخی استان کردستان به حساب می آید. این بازار را در دوره صفویه ساخته اند و با الهام از میدان نقش جهان آن را به شکل مستطیل در آورده اند. بازار های دیگر ایران به صورت خطی ساخته شده اند و بر عکس بازار تاریخی سنندج می باشند.
از زیباترین جاهای دیدنی که پیشنهاد می شود حتما به آن جا بروید عمارت آصف یا خانه آصف می باشد. ساخت این مکان زیبا نیز به دوران صفویه بر می گردد و به آن خانه کرد نیز گفته می شود. این عمارت نشان دهنده نماد و هویت فرهنگی مردم کرد است و از با ارزش ترین آثار فرهنگی و تاریخی استان کردستان به حساب می آید. فردی به نام آصف اعظم این مکان را ساخته است که در دوره های عدی یعنی قاجار و پهلوی قسمت های دیگری به این مکان اضافه کرده اند. دارای گچ بری های زیبا، مقرنس و معماری های بی نظیری می باشد.
در استان سنندج جای دیدینی زیبایی وجود دارد که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. حمام خان سندج که در ظلع شمالی بازار سنندج و در جنب مسجد داروغه این شهر قرار گرفته است می باشد. این حمام قدمت زیادی دارد و به سال ۱۲۲۰ و زمان حاکمیت امان الله خان اردلان والی کردستان بر می گردد. این بنا در زمان حکومت فردی به نام فرهاد میرزای معتمدالدوله که عموی ناصرالدین شاه بود در سال ۱۲۹۵ هجری شمسی بازسازی شد. در قسمتی از حمام خان سندج کتیبه هایی یافت می شود که با آهنگری های ظلع های جنوبی و شمالی سکو های حمام سرد تزئین شد هاست که مین نکته نشان دهنده یه مرمت در سال ۱۲۹۵ می باشد.
به عمارت سالار سعید موزه سنندج نیز گفته می شود که یکی از ساختمان های تاریخی شهر سنندج به حساب می آید. این بنای تاریخی در خیابان امام واقع شده است که در ان از اجسام تاریخی استان سنندج و شهر های اطراف نگهداری می شود. ملا لطف الله شیخالسلام سفارش ساخت عمارت سالار سعید را داده است. این عمارت در حال حاضر به دو بخش تبدیل شده است که بخشی از آن به اداره فرهنگ واگذار شده شده است.
در شهر سنندج کلیسایی برای اقوام دیگر ساخته شده است که ساخت آن به دوره قاجار بر می گردد. این کلیسا را در سال ۱۳۷۸ به عنوان آثار ملی ثبت کرده اند. کلیسا را در یک محله به نام اغه زمان که محل مسیح نشین ها سنندج بوده است ساخته اند. این کلیسا را به سبک اصفهانی و تلفیقی از نماسازی بومی ساخته اند و دارای طاق نما و ستون های آجری می باشد. نقش هایی در ساخت این کلیسا به کار برده اند که دارای گل لوتوس و ترنج است که نشان دهنده این است این کلیسا را استادان سنندجی ساخته اند. داخل این کلیسا قناتی وجود دارد که فعال می باشد و آب نمایی در داخل حیاط قرار داده اند.
در شهر سنندج عمارت دیگری وجود دارد که به ان عمارت خسرو آبادی می گویند که زیر بنای آن ۶۰۰۰ متر مربع می باشد. این عمارت را در دوران قاجار و در سال ۱۲۲۳ هجری قمری و به دستور حاکم وقت کردستان امان الله خان اردلان والی ساخته اند. عمارت خسرو آباد از بخش های مختلفی تشکیل شده است که یکی از آن ها قصر سلطنتی در قسمت غربی می باشد. بخش های دیگر این عمارت شامل ایوان وغلام گردش ها در سمت شرقی، حمام، اتاق، دربان و خدمتکاران است. یک باغ زیبا در داخل عمارت قرار دارد و درون این باغ کتیبه ای وجود دارد که نام فتحعلی شاه قاجار و امانالله خان حک کرده اند.
در شهر سنندج مسجد دیگری وجود دارد که به آن مسجد دارالاحسان یا مسجد جامع گفته می شود. این مسجد از با ارزش ترین جاهای دیدنی شهر سنندج د رقسمت مذهبی به حساب می آید و مردم علاقه زیادی به دیدن آن دارند.دستور ساخت این مسجد را امان الله خان اردلان والی و در زمان فتحعلی شاه قاجار و توسط اسالله اردلان ساخته شده است. این مسجد را روی خرابه های مسجد دوران صفویه ساخته اند.
استان کردستان جاهای دیدنی بسیاری دارد که یکی از آن ها پل قشلاق نام دارد و آن را روی رودخانه ای به نام قشلاق ساخته اند که به دوران صفویه وزندیه مربوط می شود. این پل دارای ۶ دهاه بوده و طول آن ۷۸ متر و عرض آن ۳ متر می باشد. پل قشلاق را به صورت خط مستقیم ساخته اند و ا زمحکم ترین پل ها به حساب می آید.
میرسیم به قشنگترین شهر گردشگری استان کردستان که طبیعیتی بی نظیر دارد و در ماه اردیبهشت این زیبایی چند برابر می شود. مریوان از بهترین شهر های ایران است و با هر با ررفتن به این شهر باز هم دوست دارید بار دیگر به آن جا بروید. این شهر زیبا دارای مکان های دیدنی دریاچه زریوار، دشت بیلو، آبشار گویله، تالاب زریوار و پل تاریخی گاران می باشد. در ادامه مطلب به توضح هر یک از این مکان ها می پردازیم.
از قشنگ ترین دریلچه های ایران که در سال ۱۳۸۹ به آثار ملی ایران نیز اضافه شده است دریاچه زریوار می باشد. این دریاچه بی نظیر علاوه بر زیبایی که دارد بزرگترین چشمه آب شیرین جهان است. این دریاچه نکته جالبی که دارد این است که آب آن از هیچ رودخانه ای تامین نمی شود و آب دریاچه از چشمه های جوشان کف دریاچه و آب شدن کوه های اطراف به دست می آید. از تفریحات آبی این دریاچه ماهیگیری، قایق سواری، پیاده روی و داخل چادر ماندن در کنار آب می باشد کهحس هیجان انگیزی دارد.
اگر می خواهید در کنار دیدن دریاچه به تفریحات نیز بپردازید در کنار دریاجه یک مجتمع ساحلی قرار دارد که می توانید برا یگردش خود از آن استفاده کنید. دارای رستوران، فروشگاه، پارک جنگلی، پارکینگ و فروشنده های محلی که صنایع دستی زیبایی ارائه می دهند. در این دریاچه می توانید هم از قایق های موتوری و هم قایق های پدالی برای تفریحات خود استفادهکنید.
تالاب زریوار که د رزبان شیرین کردی به آن زریبار نیز گفته می شود در ۳ کیلومتری شهر مریوان قرار دارد و از جاهای دیدینی این شهر زیبا می باشد. این تالاب به محل مهاجرت پرندگان برای جوجه آوری تبدیل شد هاست و به یکی از پناهگاه های حیات وحش تبدیل شده است. تالاب زریوار نیز آب آن شیرین می باشد. آبی که به این تالاب می ریزد از طریق آب باران،چشمه های کف تالاب و آب های سطحی می باشد. از آب این تالاب در بعضی مواقع برای کشاورزی نیز استفاده می شود. این تالاب به دریاچه زریوار متصل است که با پیوستن به رودخانه مریوان که به سمت جنوب جاری می شود و رودخانه مریوان نیز با پیوستن به چند رود دیگر باعث شکل گیری ردخانه ای به نام سیروان می شود.
در جایی که رودخانه وجود دارد دیدن پل برای عبور و مرور خیلی عادی است. پل گاران نیز از آن پل هایی است که برای ارتباط راحتر مردم و رفت و آمد حیوانت اهلی ساخته اند و تا سال ۱۳۲۰ از آن استفاده می کردند. این پل رادر دوران ساسانیان ساخته اند و در دوران صفویه ان را بازسازی کردند. برای ساخت این پل از موادی چون سنگ، ساروج و آجر استفاده کرده اند.
استان کردستان دارای چشمه، رودخانه و آبشار های زیادی می باشد و همه آن ها زیبایی خاصی دارند. در بین آبشار های زیبای استان کردستان و شهر مریوان می توان به آبشار گویله اشاره کرد. این آبشار د ر۲۰ کیلومتری مریوان که به روستای با همین نام یعنی گویله قرار دارد. آبشار گویله از ارتفاع ۵۰ متر و یا بیشتر برخوردار است که وقتیاز این جاده عبر می کنید می توانید شاهد این آبشار زیبا باشید.
در نزدیکی شهر مریوان دشتی زیبا قرارد دارد که طبیعت آن بی نظیر می باشد بسیار سرسبز است و دارای چشمه های متنوعی دارد. از دشت های این منطقه در زمان های قدیم برای کاشت برنج استفاده شده است. بیلو نام روستایی در قسمت مرزی شهر مریوان است و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسبی که دارد دارای گونه های مختلفی از گیاهان و لک لک ها می باشد. فصل بهار تا اواخر تابستان محل حضور لک لک ها می باشد. بنابراین اگر می خواهید از این طبیعت با حضور لک لک ها لذت ببرید می توانید در این فصل ها به ان جا بروید. دشت بیلو در بین جنگل های شهر مریوان به زیباترین جاهای گردشگری تبدیل شده است.
جامعترین فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی با برندهای ایرانی و خارجی
مهناز عزیزنژاد
نویسنده226
مقاله1402/02/25
تاریخ ایجاد