تاریخ ارسال : 1402/12/02
مصرف برق کولر آبی بیشتر است یا کولر گازی؟
کولر ها انواع مختلفی دارند که دو نوع از آن ها بیشترین طرفدار را دارند. کولر آبی و کولر گازی دو نوع کولری هستند که هر سال خریداران زیادی را به خود جلب می کند. همانطور که می دانید کولر آبی به وسیله آب کار می کند و باعث خنک کنندگی محیط می شود. کولر گازی نیز به وسیله یک نوع گاز بسیار سرد خنک کنندگی محیط را انجام می دهد. با مقایسه کردن مصرف برق کولر آبی و کولر گازی شما می توانید برای خرید آن تصمیم بهتری بگیرید. در ادامه وبلاگ می خواهیم میزان مصرف برق کولر گازی و کولر آبی را برای شما توضیح دهیم. هر یک از این کولر ها دارای مزایا و معیابی هستند که می توانید با خواندن آن ها برای خرید خود اقدام کنید.
کولر آبی یکی از بهترین سیستم های سرمایشی در فصل های گرم می باشد که می تواند تابستان گرم را قابل تحمل کند. کولر ابی به وسیله آب به خنک سازی محیط می پردازد. این نوع کولر ها طرز استفاده بسیار راحتی دارند و به راحتی نصب می شوند. داخل کولر آبی آب ریخته می شود و توسط یک پمپ به پوشال هایی که در داخل کولر استفاده می شود برخورد کرده و خنک سازی محیط را انجام می دهند. با برخورد کردن هوای گرم آب تبخیر می شود و با استفاده از این فرایند هوای خنک از طریق کانال هایی که تعبیه می شوند به داخل محیط خارج می شود.
کولر های آبی طوری ساخته شده اند که دارای قطعات الکتریکی محدودی برای برای سیستم آن ها استفاده شده است. کولر های آبی تا قبل از ورود کولر های گازی طرفدارن زیادی داشتند و در هر محیطی از آن ها استفاده می شد. از قطعات پر مصرف کولر آبی می توان به الکترو موتور و پمپ آبی اشاره کرد. میزان عملکرد و زمان فعالیت هر یک از این قطعات دارای میزان مصرف متغیری هستند. میزان مصرف برق کولر های آبی نیز با توجه به مدلی که دارند و نوع تسمه و موتوری که در ان ها به کار رفته است با هم فرق دارند.
کولر های گازی به این صورت کار می کنند که گاز را به مایع و مایع را به گاز تبدیل می کنند، که در نتیجه باعث تولید سرما می شود. کولر های گازی در زمستان درست برعکس این فرایند را انجام می دهند و باعث تولید گرما می شوند. کولر های گازی در دو دسته پنجره ای تک واحدی و اسپلیت، که اسپلیت خود به چند واحد تقسیم می شوند. اسپلیت ها خود دارای نوع های ایستاده و یا سقفی و کاستی هستند. شما عزیزان می توانید با توجه به نوع نیازمندی خود کولر گازی اسپلیت مناسب خود را تهیه کنید.
از پر طرفدار ترین نوع کولر های گازی، کولر گازی پنجره ای می باشد که دارای حجم و ابعاد کوچکی هستند و در فضاهای گوناگون به راحتی نصب می شوند. کولر های گازی پنجره ای در داخل قاب پنجره هستند که قدیمی ترین نوع کولر های گازی می باشد. این نوع کولر گازی به خاطر نوع کمپرسوری که در داخل انها تعبیه شده است مصرف برق بیشتری نسبت به اسپلیت های جدید دارند. بنابراین اگر می خواهید کولر گازی از نوع اسپلیت خریداری کنید باید بدانید که به سیستم اینورتر مجهز به آن هستند. کولر گازی ها نیز دارای مصرف برق و انرژی متفاوتی هستند.
میزان مصرف انرژی در کولر های آبی و کولر های گازی با هم متفاوت هستند. می خواهیم با یک مثال ساده شما را بهتر با این موضوع آشنا کنیم. شما یک کولر آبی دارید که به مدت ۵ ساعت در طول شبانه روز از آن استفاده می کنید میزان مصرف برقی که در طول یک ماه توسط این کولر مصرف می شود ۶۰ کیلو وات ساعت است. اگر همچنان از یک کولر گازی در طول این ماه هر روز به مدت ۵ ساعت استفاده کنید مصرف برق شما برابر است با ۳۷۵ کیلو وات بر ساعت. با این مثال ساده متوجه شدید که مصرف برق کولر آبی از یک کولر گازی کمتر است. اما این به این دلیل نیست که کولر گازی عملکرد خوبی ندارد بلکه مزایای زیاد ینز دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
کولر آبی و کولر گازی هر یک دارای مزایا و معایبی می باشند که تفاوت آن ها را همین مزایا و معایب با هم مشخص می کند. از مهم ترین تفاوت های این دو کولر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
بیشترین مصرف برق کولر گازی در قسمت کمپرسور آن اتفاق می افتد که وظیفه متراکم سازی گاز مبرد را بر عهده دارد. از مهم ترین عوامل مصرف برق در کولر گازی عبارتند از :
همان طور که گفته شد و می دانید فرایند خنک سازی کولر آب با تبخیر آب انجام می شود. کولر های آبی تجهیزات الکتریکی کمی دارند که مهم ترین آن ها الکتروموتور و پمپ می باشد. از الکتروموتور برای چرخش فن دستگاه به کارم می رود و از پمپ برای ایجاد فشار آب در گردش کولر به کار می رود. هر دوی این قطعات مصرف برق زیادی ندارند. برخی از دلایلی که در مصرف برق تاثیر دارند را برای شما بیان می کنیم.
کولر های گازی در دو نوع وجود دارد که به آن ها T1 ،T3 می گویند.از کولر گازی نوع T1 در مناطقی که دارای آب و هوای معتدلی می باشد استفاده می کنند و مناسب تر است. کولر نوع T3 نیز برای مناطقی که گرم و خشک هستند بسیار مناسب است. نوع جدیدی از کولر نیز وارد بازار شده است که به آن اینورتر می گویند. این نوع کولر برای مناطقی با شرایط آب و هوایی معتدل مناسب است که از دو نوع سیستم اینورتر وی و اینورتر دی سی در آن استفاده می کنند.
مقدار آمپر مصرفی کولر گازی اینورتر وی بیشتر از مقدار آمپر مصرفی کولر گازی اینورتر دی سی می باشد. اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما گرم و خشک می باشد بهتر است از کولر های گازی نوع T3 استفاده کنید. که به آن ها کمپرسور های پیستونی و یا موتور سنگین نیز می گویند.
بر روی قبض ها عبارت کیلو وات ساعت را درج می کنند اما بسیاری از این اعدا و حروف سر در نمی اورند. با یک مثال ساده در پایین مطالب برای شما توضیح خواهم داد تا بهتر مفهوم این عبارات را متوجه شوید. به عنوان مثال شما یک وسله برقی ۱۰۰۰ وات دارید که به مدت یک ساعت آن را روشن می کنید. در این حالت مقداری که برای ان محاسبه می شود یک کیلو وات ساعت است. حال اگر ۱۰ عدد لامپ ۱۰۰ وات را به مدت یک ساعت روشن کنید مصرف برق برابر است با یک کیلو وات ساعت و کنتور برق عدد یک را نشان می دهد. حال فرض کنید که یک کولر گازی ۲۰۰۰ وات را به مدت یک ساعت روشن کرده اید میزان مصرف برق دو کیلو وات ساعت برق مصرف کرده است.
بنابراین هر یک شماره ای روی کنتور درج می شود به معنای استفاده شدن یک کیلو وات ساعت است. توان و قدرتی که یک کولر گازی مصرف می کند بسته به نوع کولر فرق می کند. کولر های گازی که جدیدا تولید می شوند با ظرفیت های ۹۰۰۰، ۱۲۰۰۰ و یا ۱۸۰۰۰ و حتی ظرفیت های بالاتر مانند ۲۴۰۰۰ و یا ۳۰۰۰۰ نیز موجود هستند. شما عزیزان باید با توجه به فضای مورد نظر خود نوع کولر گازی را انتخاب کنید. هر اندازه که ظرفیت کولر گازی بشتر باشد و یا موتور قوی تری داشته باشد مقدار وات کولر گازی بالاتر خواهد بود. توان مصرفی کولر گازی ۱۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ استاندارد است و موتور روتاری ۴۱۰۰ تا ۲۶۴۰۰ را دارند.
جامعترین فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی با برندهای ایرانی و خارجی
مهناز عزیزنژاد
نویسنده226
مقاله1402/02/25
تاریخ ایجاد